Vad är Iptv och hur fungerar det?

Detta projekt som kommer att starta företaget, är distributionen genom abonnemang av TV-eller videosignaler via bredbandsanslutningar över IP-protokollet.
Till skillnad från nuvarande anslutningar sänder leverantören inte sitt innehåll som väntar på att tittaren ska ansluta, men bara när kunden begär det. Detta möjliggör utveckling av”pay-per-view eller on-demand”.

Användaren måste ha en mottagningsenhet ansluten till sin dator eller IPTV, och med hjälp av en guide kan han välja det innehåll som han vill titta på eller ladda ner för att lagra dem, så att de kan ses så många gånger som önskas.

När det gäller den programmering som företaget kommer att erbjuda, är den baserad både på traditionella kanaler, liksom på mer specifika kanaler på ett visst ämne, så att kunden väljer de som han tycker om. Poängen är att köpa det innehåll du vill titta på för att få bästa IPTV på efterfrågan.

Dreamfilms.se låter dig lagra innehållet för att titta på dem så många gånger du vill, men låter dig också pausa, gå framåt, spola tillbaka, som om det var ett videoband eller Smart-TV.se.