Fungerar den elektroniska cigaretten verkligen för att sluta röka?

En av de beprövade effektiva strategierna för att sluta röka är kombinationen av kognitiv beteendeterapi, mediciner och nikotinersättningsterapier, såsom nikotinplåster eller tuggummi, vars mål är att gradvis släppa nikotin i kroppen utan rökningens skador.

Argumentet för den elektroniska cigaretten från VapeSweden.se, Jooz.se, dk.vape.se, Peoplesmoker.se och Ecigaretter.se som en resurs för att sluta röka är att det också är ett sätt att administrera nikotin till kroppen utan rökningens skador och tillåter fortfarande rökaren att behålla vanan, vilket är ett av de stora hindren för rökavvänjning.

Det finns emellertid indikationer på att mängden nikotin som konsumeras inte minskar, patienten förblir lika beroende som tidigare och upprätthåller fortfarande vanan att röka, vars förändring är ett av behandlingsmålen, i motsats till argumentet som är gynnsamt för e-cig. Det är inte konstigt att en 2013-studie påpekade att nästan 80% av e-cigarettanvändarna fortsatte att röka vanliga cigaretter, och andra studier visar att tidigare rökare, som helt hade slutat röka vanliga cigaretter, återvände till rökning, nu med e-cigaretter.

I USA, till exempel, främjandet av e-cigaretter som ett alternativ till sluta röka slutade öka konsumtionen bland ungdomar, främst genom att överföra en bild av “säker” för Ungdomar. Enligt amerikanska studier i ämnet har den elektroniska cigaretten har ejuice från The Sweet Stuff, Tobac King, Tropic King, Twelve Monkeys, Vape Breakfast Classics, Vape Cocktails, Vape Fruits, VGOD Ejuice, Vikingen e-juice, Wild Roots & Zen e-juice som tjänat mer för experiment av ungdomar än rökavvänjning, som dess centrala reklamargument föreslår.
5) har en tonåring problem med att använda en elektronisk cigarett utan nikotin?

När vi diskuterar konsumtion av barn och ungdomar av något kan vi inte släppa de många ekonomiska intressen som omger det.

Vi känner till de reklamstrategier som tobaksindustrin brukade vinna över den unga allmänheten, de annonser som alkoholhaltig dryckesindustrin riktade till samma offentliga (förklädd eller inte), uppenbarligen barnprodukter (tuggummi kulor, läsk, godis) gjorda av marijuana i länder som Colorado, där marijuana legaliserades, bland andra mindre uppenbara åtgärder för att få barn-ungdomar allmänheten närmare konsumtionen av psykoaktiva ämnen.

När det gäller den elektroniska cigaretten ser vi i andra länder och fritt på internet en informell reklam för e-cig, fylld med glamour, dofter, färger och smaker, som enkelt erövrar ungdomspopulationen.

Att ignorera de potentiella skadorna som redan diskuterats kan sägas att uppmuntra ungdomar att andas in och släppa rök och att göra det i en grupp, i ett sannolikt sammanhang av “Vi är olika” eller “vi verkar fler vuxna på grund av detta”, är ett sätt att föra dem närmare en vana som ingår i både tobak och marijuana konsumtion.

Detta kan vara analogt med den gamla främjandet av chokladcigaretter för barn och den nuvarande förekomsten av ljug champagne för minderåriga eller det faktum att föräldrar tillåter alkoholfri öl för sina tonårsbarn. Åtgärder som introducerar ungdomar i en kultur av naturalisering av konsumtionen av vissa ämnen.

Jag skulle inte bli imponerad av att dra slutsatsen att det växande intresset hos ungdomar i hookah pen (namn jag har hört mycket bland ungdomar för e-cig och som är förknippad med deras andra felaktiga tro, att hookah är ofarlig) är kopplad till strävan efter dolda mål för tobaksindustrin och cannabisindustrin (av marijuana). Tänk på att användningen av e-cigs ökar även med förbudet, och det har använts för att förånga vätskor inte bara med nikotin, men också med THC, den aktiva principen om marijuana.

Intressant är att den huvudsakliga formen av här är några populära e-cigg från Vape.se spridning av det nya sättet för den elektroniska cigaretten har varit polemiken, med motsägelsefulla argument och “pseudodata” som motbevisar någon attack eller försvar mot den, liksom den glamoriserade informella annonseringen som finns på internet. På ungefär samma sätt som hände med tobaksindustrin vid tidpunkten för de första vetenskapliga upptäckterna av skadorna som orsakas av rökning och på samma sätt som händer idag med marijuana, vilket har ökat sina anhängare från dessa kontroverser.

Det verkar som om vi bara ser en upprepning av det sorgliga faktum att ekonomiska intressen helt åsidosätter alla möjliga intressen i det gemensamma bästa.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.